top of page

01

Spørgsmål: Hvem bygger jeres huse?  

Svar:

Det afhænger af hvilket byggeri det er og hvor det ligger i landet. 

Vi vil altid anvende samarbejdspartnere som har erfaring med at bygge i den kvalitet og materialer som vi ønsker. 

04

Spørgsmål: Holder en træbygning i lige så lang tid som en bygning i beton og mursten? 

Svar:

Ja. Hvis man vedligeholder en bygning korrekt, så kan en træbygning holde i omkring 200 år. Det kræver at den er bygget og konstrueret korrekt samt bliver vedligeholdt. Vi har træboliger i Danmark som er 80 år gamle som f.eks. Finnebyen i Aarhus og Svenskehusene på Bornholm. 

07

Spørgsmål: Hvorfor anvender i skruefundament? 

Svar:

Fordi det er en løsning som udleder meget mindre CO2 end f.eks. et betonfundament. På et Skovhus på 135 kvm sparer vi ca. 15,7 tons CO2 sammenlignet med beton. Det svarer til at kører 21.986 km i en benzinbil.  

Et skruefundament sikrer også en bygning bedre mod fugt og når vi anvender skruefundament, kan vi også have større fleksibilitet i den måde vi laver vores tekniske installationer og indretning i Skovhuset, da intet er støbt fast i beton. Skruefundamentet har også en lang levetid, det kan genanvendes, hvilket et betonfundament ikke kan.

10

Spørgsmål: Hvad er forskellen på et råhus, medbyg og nøglefærdigt?: 

Svar:

Råhus er hvor vi levere grundkonstruktionen og laver en tæt bygning uden de færdige overflader udvendigt og indvendigt. Installationer er ført ind i bygningen, men ikke hen til deres rette placering. Vinduer og døre er sat i bygningen. Den perfekte løsning for DIY-kunder. 

Medbyg er hvor vi levere et 100% færdigt byggeri udvendigt, men indvendigt mangler hele den færdige rumopbygning. Bygningen er indvendig tom, men alle installationer er ført frem til de rette steder. Kunden skal med sine egne håndværkere stå for den indvendige færdiggørelse som Det levende Hus har tegnet sammen med kunden under skitseprojektet og hovedprojektet. 

Nøglefærdigt er et byggeri som er 100% færdiggjort udvendigt og indvendigt. Denne løsning kan vi desværre på nuværende tidspunkt kun tilbyde i Jylland pga. afstanden fra hvor vi og vores håndværkere holder til i Jylland. På Sjælland har vi håndværkere som vi kan anbefale til at lave et byggeri færdigt indvendigt. 

13

Spørgsmål: Opfylder byggerier ved Det Levende Hus de nye LCA krav fra d. 1.07.2025?: 

Svar: 

Ja. Alle vores byggerier overholder allerede disse krav. 

 

Undersøgelser har vist at 80% af de danske boligejere ikke har hørt om disse nye grænseværdier for CO2 af vores nybyggeri. 

 

Her er et kort overblik over de nye CO2 grænseværdier: 

 

  • Sommerhuse under 150 kvm = 4.0 kg CO2 per kvadratmeter.

  • Sommerhuse over 150 kvm = 6.7 kg CO2 Per kvadratmeter.

  • Enfamiliehuse, rækkehuse og sommerhuse over 150 kvm = 6.7 kg CO2 per kvadratmeter. Som reference så udleder et traditionelt enfamiliehus i dag omkring 8.89 kg CO2 per kvadratmeter.

  • Byggeprocessen får en grænseværdi på 1.5 kilo CO2 per kvadratmeter. Det omfatter transport til, fra og på byggepladsen samt fra energi- og brændselsforbrug og materiale spild på byggepladsen.

 

Disse tal skal beskrives i en lovpligtig LCA eller også kaldet livscyklusanalyse som udarbejdes som en del af et hvert nybyggeri. 

OBS: Det er dig som ejer af byggeriet, som har ansvaret for at det overholder grænseværdierne, så du kan få en ibrugtagelsestilladelse.

 

Der kommer skærpelser af disse grænseværdier igen i 2027 og 2029.

OBS: Skovhuset ved Det Levende Hus opfylder allerede kravene til 2029.

02

Spørgsmål: Hvilke håndværkere bruger I? 

Svar:

Vi anvender altid rutinerede og erfarne håndværkere, som er vant til at arbejde med biobaserede byggematerialer. 

05

Spørgsmål: Er det mere sundt at bo i et træbyggeri end et byggeri i beton og mursten?  

Svar:

Det kommer an på bygningens konstruktion. Vores trækonstruktion kan “ånde”, da vi ikke anvender dampspærre i plast som holder på fugten og laver et byggeri alt for tæt. Vi har stort fokus på indeklimaet i vores projekter og alle materialer som vi anvender er fri for farlig kemi.  

08

Spørgsmål: Kan der komme skadedyr ind når I anvender skruefundament? 

Svar:

Nej, det er ikke den vej skadedyr kan komme ind i en bygning på. Skadedyr som f.eks. rotter kommer hovedsageligt ind via kloaker, men vi har altid rottesikret alle installationer. Hele undersiden af f.eks. Skovhuset er sikret på en måde så skadedyr ikke kan komme ind den vej.  

11

Spørgsmål: Kan man skille jeres byggerier ad?: 

Svar: 

Ja, det er et ønske fra Det Levende Hus side, at vores byggerier kan skilles ad. På den måde er de nemmere at servicere og vedligeholde over tid, så de får en lang levetid. Det er en af fordelene ved biobaserede byggematerialer, at de er nemmere at arbejde med. ​

En anden fordel er også at en bygning efter endt brug langt ude i fremtiden kan adskilles og de brugbare dele er nemme at genavende i f.eks. nybyggeri. Det spare byggematerialer og CO2. 

03

Spørgsmål: Hvorfor vil I selv have indflydelse på hvem, som skal bygge jeres byggerier? 

Svar:

Fordi at vi vil have styr på alle led i processen med at bygge en bygning, så vi bl.a. minimere materialeforbrug, affald, CO2 udledning, transport og mange andre ting, som gør at vores byggerier samlet bliver meget mere miljøvenlige og har en høj kvalitet. 

06

Spørgsmål: Hvorfor bygger i ikke flere kvadratmeter? 

Svar:

Fordi at en god bolig ikke er defineret af hvor mange kvadratmeter den er på, men det afhænger derimod af en god rumdisponering, variation i rumtyper, rumhøjder, lys og skygge og det liv som der skabes mulighed for at leve i en bygning. Vi bygger også færre kvadratmeter for at minimere materialeforbrug og skabe en bolig som er nemmere at leve med over en længere tidsperiode og nem at vedligeholde ude og inde.  

09

Spørgsmål: Er jeres byggerier dyrere end et typehus?  

Svar:

At sammenligne vores byggerier med andre huse fra f.eks. typehusfirmaer er som at sammenligne æbler med pærer. Det er to forskellige tilgange til byggeri, hvor der er store forskelle i f.eks. arkitektur, indretning, indeklima, fleksibilitet, byggematerialer, kvalitet, CO2 udledning og klimavenlighed.  

Ingen typehusfirmaer kan bygge eller lave noget magen til det vi laver. 

12

Spørgsmål: Hvilke biobaserede byggematerialer anvender I?: 

Svar: 

Vi anvender primært træ, men arbejder også med hamp, papir, ler, kalk, ålegræs, strå, halm og mycelium. 

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.YouTube

©2024 by Det Levende Hus. Skabt med Wix.com

bottom of page